diumenge, 19 de febrer de 2017

NETEGEM EL GALLINER

Avui és el primer dia de neteja del galliner. Aquesta és una nova activitat i l'encetem amb moltes ganes. Per netejar el galliner ens preparem bé! Només podem entrar al galliner amb botes i guants. Les tasques de la neteja del galliner les fem per parelles. 

Netegem el dipòsit de l'aigua amb una esponja i sabó. El primer que hem de fer és posar-nos els guants.

Què és això verd que no marxa? És el verdet, una capa verda de plantes com fongs, líquens o molsa que és forma en algunes aigües, especialment en les que estan estancades i en llocs humits.

Els que entrem al galliner escombrem les caques de les gallines amb raspall i un recollidor i les llancem a un cubell. Si les caques estan molt enganxades, fem servir la rasqueta. Les gallines ens observen de lluny, no ens volen molestar en la nostra feina, perquè saben que els hi deixarem la caseta ben neta!

Ens hem fixat que les gallines fa temps que no ponen ous. També hem vist que molts nens i nenes de l'escola les molesten, els hi donen puntades de peu, els criden i els hi tiren el seu menjar. Pot ser que aquest comportament les estressi i estiguin nervioses i sigui un motiu pel qual no ponguin ous. Per evitar aquest comportament pensem que és important conscienciar als nens i nenes, així que fem uns cartells. Un cop acabats els posarem al galliner perquè tothom els vegi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada