dijous, 2 de març de 2017

COLLIM ENCIAMS DE FULLA DE ROURE I PLANTEM MADUIXERES I ENCIAMS

 Avui els nens i nenes de 1r i 2n hem fet diferents tasques a l'hort.
Hem collit els enciams de fulla de roure, Després de 3 mesos i mig, els enciams ja estan llestos per collir. Els enciams acostumen a trigar un mes i mig des que les plantem fins que les collim, pot ser que als nostres enciams els hagi faltat llum, ja que a l'hivern l'hort té molta ombra, i per això hagin trigat tant a créixer.


Un cop collits els portem a la cuina perquè la Puri ens prepari una bona amanida.


També hem preparat el terra per plantar maduixeres. Ahir els nens i nenes de P-5 ja van començar i ens ho han deixat més fàcil. Airegem una mica més el terra amb l'ajuda de les aixades i l'aplanem amb el rasclet abans de plantar.


 També hem fet tasques de manteniment, com sempre hem regat totes les plantes i avui també hem airejat el terra del voltant de les plantes amb l'ajuda del rasclet de mà, perquè el terra estava molt compactat i així facilitem el creixement a les plantes i l'absorció d'aigua.  Hem trobat un cargol, segur que es el responsable dels foradets que trobem a moltes plantes. Aquest cargol es diu "cargol destructor" Rumina decollata (Müller, 1774)


Hem plantat planters de maduixeres, en una filera de 6 planters. Respectant el seu marc de cultiu, hem deixat una distància de 30 cm entre elles. Un cop hem collit els enciams de fulla de roure, airegem el terra amb l'ajuda de les aixades i el preparem per plantar de nou. 


 Aquest cop plantem uns planters d'enciams que ens ha portat el Pau Bernadó de 2nC. Gràcies Pau!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada