dimecres, 7 de juny de 2017

COLLIM PATATES, FAVES I UN CARABASSÓ


Avui els nens i nenes de 1r i 2n hem anat a l'hort a fer feines.

Primer hem observat les plantes, hem vist que un parell de patateres estaven força seques, era el moment de collir patates. Hem fet un forat gran amb l'ajuda d'una pala per trobar les patates i les hem anat posant a un cubell.Com sempre també reguem les plantes i traiem una mica de mala herba.
També hem vist que la planta de pèsol està molt seca. Fa dies que està així. El pèsol és una planta que no aguanta altes temperatures i amb la calor que fa aquests dies, és el moment de treure-la. Primer hem agafat els pèsols secs que quedaven per la planta, així tindrem llavors per l'any vinent.


Després hem desmuntat l'estructura de canyes.Un cop hem tret l'estructura, arranquem la planta, mirem que no quedi cap pèsol i ho posem al compostador.Hem agafat llavors de caputxina que comencen a caure, així les podrem guardar i assecar per plantar l'any vinent.
Les 3 plantes de faves que vam deixar podades, han rebrotat i han fet més faves, també en collim unes quantes.Hem trobat un parell "d'amiguets". 
 Una xinxa verda, aquest insecte s'alimenta xuclant sàlvia de les plantes i les debilita.També hem vist un altre tipus de xinxa al julivert, vermella amb ratlles negres. Aquesta també s'alimenta de la sàlvia de les plantes.Hem collit un carabassó que ja era molt gran.

Finalment hem collit alguna pastanga i hem fet un tast de pastanaga, carabassó i fava.Les patates i algunes faves que hem collit les hem portat a vendre per recaptar diners per l'hort de l'any vinent.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada